„Сарай войвода“ оставка щял да подава! Хайде от него да мине…

„Сарай войвода“ оставка щял да подава! Хайде от него да мине…

Като кръстоска между национално отговорен политик и току що излязъл от Сарая изпълнител на повели заговори лидерът на ВМРО и вицепре

Като кръстоска между национално отговорен политик и току що излязъл от Сарая изпълнител на повели заговори лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов. Щял да подаде оставка като втория човек в третия кабинет на Бойко Борисов, но поставя условия – да има диалог между президент и премиер, да се създаде експертен кабинет, който да управлява до редовните парламентарни избори през пролетта на 2021-ва…
Едва ли Каракачанов е стиковал с началника си Борисов, защото звучи по-скоро като „Войвода от Сарая“. Повтаря тезите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от началото на септември. С тази разлика, че ДПС го направи малко по-хитро, искайки от парламентарния микрофон оставката и на президента Румен Радев.
„Хибридният“ Каракачанов напразно ще чака добри новини от Президенството.

Нещо гнило има в групата на Каракачанов във властта. До този момент ВМРО и ортаците им от НФСБ бяха категорично „За“ завършването на мандата на кабинета. Другият силен в „Обединени патриоти“ Валери Симеонов само преди дни пак тръбеше, че правителството на Бойко Борисов ще управлява до края на мандата си. На последния коалиционен съвет Борисов, Каракачанов и Симеонов бяха твърди: Пълен мандат, продължаваме напред!
Или е настанал часът да активират Каракачанов срещу Борисов, или в националистическата формация яко са я закъсали откъм електорална подкрепа и играят ва банк.

Колкото до каракачановското „Хайде, от мен да мине, давам оставка срещу диалог!?“, хаби думи и енергия напразно.
Хората безплатно те мразят, бе, г-н вицепремиер и шеф на политическа сила, която ще бъде аут от следващия парламент – това трябва да припомнят на Каракачанов.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0