Ръст на заразени в Неделино – кметът въведе редица мерки

Ръст на заразени в Неделино – кметът въведе редица мерки

Редица противоепидемични мерки бяха въвдени в Неделино заради увеличения брой заразени с Ковид-19 в общината. Заповедта на кмета Боя

Редица противоепидемични мерки бяха въвдени в Неделино заради увеличения брой заразени с Ковид-19 в общината. Заповедта на кмета Боян Кехайов е от 23 септември.
Ограничават се всички публични прояви на закрито и открито, въвежда се пропускателен режим  в сградите с обществено ползване, а всички служители и посетители трябва да бъдат с маски. Учебните заведения и детски градини трябва да организират профилактично измерване на телесната температура на децата иучениците, както и на персонала. Въвежда се дневник за термометрия и общото състояние на децата и персонала. Ежедневно ще се дезинфекцират подовете и повърхностите в помещенията в сградите и системата на предучилищното и училищното образование задължително най-малко два пъти на смяна, а на санитарните помещения и коридорите -след всяко междучасие.
Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в Центъра за настаняване в Неделино. Със заповедта на кмета се възобновява третирането с дезинфектанти на обществените пространства, център, парк, детски площадки и др.места, на които се струпват повече лица. Кметът на общината ще осигури предпазни маски, дезинфектанти, защитни облекла за служителите и персонала на обществените институции.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0