Ръководството на Община Кърджали и депутати от ДПС почетоха Деня на Съединението

Ръководството на Община Кърджали и депутати от ДПС почетоха Деня на Съединението

Местната власт в Кърджали и народните представители от ДПС почетоха  Деня на Съединението. Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество 

Местната власт в Кърджали и народните представители от ДПС почетоха  Деня на Съединението.

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество  България и Източна Румелия. Съединението от 1885 г. е   един от най-успешните ходове на българските политици в новата ни история. Основните двигатели за обединението на Княжество България и Източна Румелия са загърбили политически пристрастия и раздори в името на голямата цел и затова са успели.

По  случай  6 септември – Ден на Съединението, днес в 10.00ч.  заместник кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю, секретарят на община Кърджали Себахтин Риза, председателят на ОбС-Кърджали Юсеин Ахмед, зам.-председателят  на ОбС и председател на ДПС-Кърджали Лятиф Расим и съветници от ДПС  положиха венци  от името на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, ОбС-Кърджали и ДПС-Кърджали пред Паметника на Освободителите в Градската градина, посочват от пресцентъра на Община Кърджали.

Венец от името на ПГ на ДПС поднесоха народните представители от ДПС Байрам Байрам и Адлен Шевкед.Представителите на ръководството на община Кърджали и народните представители се поклониха пред паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на България.

Организираното честване  на годишнината  е отменено предвид противоепидемичните мерки.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0