Румънец опита да прекара през „Маказа“ сирийски бежанец

Румънец опита да прекара през „Маказа“ сирийски бежанец

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство за незаконно превеждане през границата на страната – от Гърция в България,

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство за незаконно превеждане през границата на страната – от Гърция в България, на сирийски гражданин, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 9 часа на 4 юни, на ГКПП „Маказа“, на влизане от Гърция в България, пристигнал микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от К.О., на 42 г., румънски гражданин.  При извършена проверка, гранични служители при ГПУ – Момчилград  установили, че в специално пригоден тайник, в задната част на колата, бил укрит сирийски гражданин, на 26 г. Той нямал разрешение за влизане в България.  Автомобилът е пътувал в посока към Румъния.

Предстои румънският гражданин К.О. да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

За незаконното влизане през границата на страната е повдигнато обвинение на сирийския гражданин по чл. 279 ал. 1 от НК.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали – Териториално отделение – Момчилград се извършват активни действия по разследването.  

24rodopi.com     

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0