Румен Радев няма да прави партия!

Румен Радев няма да прави партия!

Президентът: Ще продължа да подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийния

Президентът: Ще продължа да подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес

„Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя“, заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.
България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите. Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители е посветена на хората, така че гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.
Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес, и ще продължавам да го правя, заяви президентът в отговор на въпрос дали ще създаде свой политически проект. Румен Радев заяви, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите му.
По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочи Румен Радев пред журналисти в Карнобат.
Припомняме, че според последните социологически проучвания гарантирано място в следващия парламент имат БСП, ГЕРБ и „Ива такъв народ“, които получават обществена подкрепа между 15 и 22 %, както и ДПС и „Демократична България“, които се движат между 5 и 8 %.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0