Румен Петков алармира: 100 млн. евро изчезнали от газовата връзка, Кърджали ще плаща най-високата цена за газ! (видео)

Интерконекторната връзка Гърция-България е едно от най-тежките престъпления, ощетяващо българските граждани, твърди председателят на ПП АБВ Руме

Интерконекторната връзка Гърция-България е едно от най-тежките престъпления, ощетяващо българските граждани, твърди председателят на ПП АБВ Румен Петков. 

“Защото, когато започва планирането през 2009 година, оценката на интерконектора е 150 млн.евро. Впоследствие, по времето на министър Трайчо Трайков, цената отива на 240 млн. евро. Аргументите: малка корекция – от 28 инча, тръбата се препроектира на 32 инча, което, при реализирането на проекта, се оказва пълно безумие или просто някой е искал да задигне 100 млн.евро“, посочва Петков на среща с журналисти в Кърджали.

Срокът за приключване на проекта е удължен до декември 2021-ва. Нещо повече…

„Второто допълнително споразумение, показва, че се плаща предварително на изпълнителя цялата сума за проекта. Като от него отпадат автоматичната газоразпределителна станция Димитровград и тази в Кърджали. Мотивът е липсата на интерес“, казва още Петков и допълва, че по този повод ще се обърнат към кмета на Кърджали с питане, бил ли е уведомен за това решение.

В същото време, според АБВ:

“Цената, която ще плаща Кърджали, ще бъде най-скъпата в света. От тук нататък, специално за Кърджали трябва да се каже, че над 60 точки в града ще са лишени от доставка на газ – училища, детски градини, театъра, библиотеката, болницата и пр.“ 

Като доказателство за гореизложеното, от АБВ посочват изпратено уведомление от фирмата възложител за настъпилите промени в инвестиционното предложение

От партията обръщат внимание на още два проекта –  този с новата спортна зала, за който се твърдеше, че няма издадено разрешително за строеж.

“Изведнъж се оказва, че не те чакат строително разрешение от община Кърджали, а общината чака някой да си вземе готовото издадено разрешително за строеж под №138 от 19.10.2020година“, казва Ангел Коджаманов, държейки копие на разрешителното за строеж в ръката си и отваря нова тема, тази с 94-те декара Индустриалната зона, намираща се на територията на бившето летище.

“Няма ПУП, няма проекти, няма ел. и ВиК захранване. В същото време от 2009-та година има проект за 300 декара – Индустриална зона Юг, която има работен проект с вътрешноплощадков път ел. и ВиК захранване и дори пречиствателна станция за отпадни води“, посочва още Коджаманов.  

И накрая…

“Ние от АБВ, стартирахме национална инициатива ПКП с адресат Кърджали. Или по-подробно казано: Посетете комплекса Перперикон!“ съобщи Румен Петков, чиято цел според него била подкрепа на туризма в района.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0