Румен Гайтански инвестира в „английски терен“ за „Арда 1924“

Румен Гайтански инвестира в „английски терен“ за „Арда 1924“

Инвестициите, които ръководството на „Арда 1924“, в лицето на финансовия благодетел Румен Гайтански, прави, продължават

Инвестициите, които ръководството на „Арда 1924“, в лицето на финансовия благодетел Румен Гайтански, прави, продължават с пълна сила. В момента се подменя тревното покритие на основния терен, което е от най-ново поколение. За първи път в България се прави терен по този начин. Повечето стадиони у нас са покрити с чимове трева, които много пъти самите футболисти поставят обратно на терена. Тревното покритие на стадиона в Кърджали ще бъде посято с естествена трева, обявиха от ръководството на клуба. За целта се използва специален сорт трева, която е съобразена с климата на региона. Преди семената да бъдат положени, ще бъде извършена подмяна на дренажната система, както и монтирани 6 пръскачки за вода. След това ще бъде положен 30-сантиметров слой, специален микс селектиран пясък, върху който ще бъде посята тревата. Очаква се това да се случи в средата на месец март, а след това след около два – три месеца теренът ще бъде напълно готов. По подобен начин са направени почти всички стадиони в Англия. Освен това ще бъде изграден и втори терен с изкуствена трева, която също е последно поколение. Той ще бъде разположен зад Сектор „Б“.
Стойността на подмяната на тревното покритие и вторият терен е над 1 500 000 лв., които ще бъдат платени изцяло от ръководството на клуба.
С финансовите средства от Министерството на спорта ще бъде монтирано най-модерното табло в България. То ще бъде с големина 45 кв.м, и ще бъде изработено по нова технология. То ще отговаря на абсолютно всички световни стандарти. Паралелно с това ще бъде изградено и поставено осветлението, което ще се състои от 4 стълба извън рамките на стадиона. Осветлението ще бъде с ЛЕД прожектори.
След ремонтите отборът ще може да играе домакинските си срещи в Кърджали. За феновете ще бъдат изградени специални фен зони, където преди и след домакинските мачове, те ще могат да се забавляват, както и да участват в различни игри с награди, организирани от спонсорите на тима.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0