Родопчани се връщат от Западна Европа, за да работят в рудници!

Наши гурбетчии се връщат от Западна Европа по родните места, за да работят в рудници в Крумовград и Челопеч. Някои от тях решават да ра

Наши гурбетчии се връщат от Западна Европа по родните места, за да работят в рудници в Крумовград и Челопеч. Някои от тях решават да развият собствен бизнес в двете населени места. Това става възможно, когато една голяма и социално отговорна компания покаже, че истинския капитал за нея са хората. А когато развива своя капитал, обучава и внедрява най-новите производствени стандарти, това довежда до оптимизация на труда и повишение на заплатите., пише Dir.bg.

Както вече 24rodopi.com писа, в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ средната работна заплата днес е 2700 лв.

И това не е всичко, отбелязва Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България. За него казват, че е човекът, променил стандартите на минната промишленост у нас. Признанието не закъснява. Преди дни „Дънди Прешъс Металс“ получи награда за социална инвестиция. Става дума за учредения от компанията фонд от над 5 млн. долара безвъзмездна подкрепа за малкия и среден бизнес в общините Челопеч и Крумовград.

И сега най-любопитното – едно от условията, на които трябва да отговарят предприемачите, които кандидатстват за подкрепа от фонда, е да развият бизнес модел, който няма нищо общо с минното дело.

Как „Дънди Прешъс Металс“ помага на българин, който се прибира от Великобритания, да стартира собствена фабрика за производство на мебели в Крумовград? Защо „Дънди Прешъс Металс“ подкрепя американски стартъп да пусне в производство автономен интелигентен дрон робот, който работи под земята в Челопеч?

Отговори на тези въпроси дава Илия Гърков в интервю за бизнес подкаста „Какво могат парите?“ на Dir.bg.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0