Родителите осъдиха застрахователя на 500 бона, а… компания чака 300 лева от братчето на убития Митко

Родителите осъдиха застрахователя на 500 бона, а… компания чака 300 лева от братчето на убития Митко

Братчето на убития на пътя в Златоград 13-годишен Митко К. ще трябва да плати сумата от 300 лева за юридическо възнаграждение на застра


Братчето на убития на пътя в Златоград 13-годишен Митко К. ще трябва да плати сумата от 300 лева за юридическо възнаграждение на застрахователна компания. Това реши Апелативният съд в Пловдив, който отхвърли иска на малолетния, представляван от своите родители, компанията да заплати обезщетение за неимуществени вреди заради смъртта на брат му. Магистратите обаче уважиха претенцията на майката и бащата на загиналото момче. Те ще получат от застрахователната компания, сключила „Гражданска отговорност“ с виновния водач, по още 100 000 лева обезщетение. Така двамата родители ще трябва да бъдат овъзмездени с общо половин милион лева от компанията. 

Решението обаче най-вероятно ще бъде обжалвано пред Върховния съд.

Припомняме, че инцидентът стана на 31 юли 2018-та година в Златоград. Микробус с пловдивска регистрация блъска 13-годишния Митко, който се намира на тротоар. Шофьорът губи контрол над превозното средство след като излиза на прав участък след завой.

Нелепата смърт на момчето ужаси жителите на родния му град. Те проведоха мълчаливо бдение в Златоград, а местната управа обяви и ден на траур.

В хода на досъдебното производство срещу водача стана ясно, че 56-годишният мъж е наказван 20 пъти за провинения на пътя.

Общо 200 000 лева пък ще получат бабите и дядовците на прегазения Митко К. Решението на Окръжния съд в Смолян бе потвърдено и от апелативните магистрати в Пловдив. Това е размерът в левова равностойност на мъката на роднините на убитото на тротоар момче, което ще получат неговите прародители. Всеки от четиримата, баби и дядовци на Митко, ще получи обезщетение в размер на по 50 000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0