Ровят в банковите сметки на закопчаните за лихварство! (видео)

Ровят в банковите сметки на закопчаните за лихварство! (видео)

Множество разпити на свидетели и извлечение на данни от финансови институции. Това се случва към момента по делото „Лихвари

Множество разпити на свидетели и извлечение на данни от финансови институции. Това се случва към момента по делото „Лихвари“ в Кърджали. Срокът на разследването бе удължен с два месеца, считано от 14 май, съобщиха за „Родопи voice“ от Окръжната прокуратура. Разследващите ще проверяват банковите сметки на обвиняемите.
Припомняме, че трима души бяха задържани за лихварска дейност в Кърджали при акция на полицията в началото на март. Окръжният съд пък постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжете на 47, 49 и 57 години.
На всеки един от тримата е повдигнато обвинение за извършване на престъпление по чл. 252, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс – т.нар. „лихварство” – банкова дейност без разрешително, като с дейността си са причинили другиму значителни вреди и са получили за себе си значителни неправомерни доходи. Максималното наказание, което законодателят предвижда в този случай, е до 10 години „лишаване от свобода”, глоба до 10 хиляди лева и конфискация на имуществото или част от него. Тримата са обвинени и в извършване на престъпление по чл. 213а, ал. 1 от НК – изнудване, за което е предвидено наказание от една до шест години „лишаване от свобода” и глоба до три хиляди лева.
Един от задържаните поиска по-лека мярка пред Апелативния съд с мотиви-болна съпруга и 100 глави добитък, за които няма кой да се грижи. Обжалването бе отхвърлено от магистратите в Пловдив.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0