Роботи в STEM центъра на „Йовков“

Роботи в STEM центъра на „Йовков“

Дни преди началото на учебната година в кърджалийското СУ,,Йордан Йовков“ се проведе  STEM обучение Центърът, изграден в училището, се отличава с

Дни преди началото на учебната година в кърджалийското СУ,,Йордан Йовков“ се проведе  STEM обучение

Центърът, изграден в училището, се отличава с  иновативна архитектура и най-нови интерактивни технологии за обучение. Лектор беше Росен Гемеджийски, представител на фирмата RobotLAB за България. Той  запозна и обучи учителите с хардуерните  и софтуерните приложения за работа с образователните роботи с иновативен подход , разположени в трите СТЕМ лаборатории на училището. Бяха представени и демонстрирани част от функциите и възможностите на DOBOT Magician и NAO роботите.

DOBOT Magician е многофункционална настолна роботизирана ръка за практическо обучение. Той може да реализира интересни функции като 3D печат, лазерно гравиране, писане и рисуване. NAO роботът ще бъде програмируем личен асистент на преподавателите. С него уроците ще са по – интересни и лесно усвояеми за учениците.

Прилагайки наученото, преподавателите ще помагат на децата в опознаването  и развитието  на техните интереси и таланти.

Проведеното обучение допринася за повишаване на професионалната компетентност на преподавателите в областта на STEAM дисциплините.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0