РЗИ затвори „Пиле на грил“ на Пазара – глобата е 2000 лева

РЗИ затвори „Пиле на грил“ на Пазара – глобата е 2000 лева

Никола Чанев на проверка в държавните институции Областният управител Никола Чанев провери как се прилагат мерките за безопасн

Никола Чанев на проверка в държавните институции
Областният управител Никола Чанев провери как се прилагат мерките за безопасност срещу коронавируса в държавните институции. В териториалното поделение на НОИ е създадена стройна организация за обслужване на клиенти по съответните направления, увери се Чанев. Служителите работят с предпазни маски и ръкавици. Не се допуска струпване на чакащи пред гишетата, забранен е достъпът до кабинетите на експертите, при нужда ревизорите приемат документи в салона на партерния етаж. „Въвели сме ред, който да гарантира здравето на служителите и в същото време да сме полезни на гражданите“, обясни Свилена Янчева, управител на НОИ.  „Радвам се, че държавните институции са пример за отговорно поведение, дисциплина и коректност в условията на усложнена епидемична обстановка“, изтъкна областният управител. „Благодаря на търговците, че се съобразиха с разпоредбите на здравното министерство и препоръките на Националния оперативен щаб и преустановиха дейността на обектите със забранителен характер. Благодаря и на гражданите, че ограничиха социалните си контакти и проявиха разбиране, че домашната картина е най-добрата защита срещу разпространението на вируса. Там, където е възможно, хората следва да ползват електронни услуги, а ресторантьорите – да не бъркат услугата доставка по домовете, която е разрешена, с предоставяне на храна за вкъщи“, коментира Чанев. Днес той присъства на проверка по сигнал на Пазара, където органите на РЗИ затвориха обект на открито, който предлага на място пиле на грил и риба. „Предупреждаваме собствениците на заведенията за бързо хранене, че глобата за констатирани подобни нарушения е 2 000 лева“, категорични бяха инспекторите.  
Във връзка с мерките за противодействие на коронавируса, областният управител разговаря с кметовете на общините в Кърджалийско, които го увериха, че са въвели съответните ограничения, сред които е и забраната за пазарите на открито.  
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1