Решиха и го сториха: Общинари сътвориха Великденски кът в Момчилград

Решиха и го сториха: Общинари сътвориха Великденски кът в Момчилград

Момчилград се сдоби с великденска украса, която е поставена в градския парк. В него е обособено специално оградено пространство, в коет

Момчилград се сдоби с великденска украса, която е поставена в градския парк. В него е обособено специално оградено пространство, в което са поставени декоративни великденски яйца от стиропор, 3D фигури на зайци, пейка и други елементи, свързани с предстоящия голям християнски празник. Размерът на фигурите е около метър. Идейният проект и монтажът на украсата са дело на служителите на община Момчилград. Всеки от жителите и гостите на града може да се наслади на великденския кът и да се снима в него. Апелът на общинските служители е украсата да се пази от увреждане.

„На прага сме на светли празници. Предстоят големите християнски празници Цветница и Великден. В средата на месец май ще отбележим и Рамазан Байрам. Момчилградчани – християни и мюсюлмани, винаги сме споделяли празниците си, защото традиционно между двете религиозни общности има уважение и толерантност“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0