Решено: Спират плановите операции в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" от утре

Решено: Спират плановите операции в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" от утре

От 25 октомври в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ се преустановяват всички планови операции, реши Областния щаб за борба с корона

От 25 октомври в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ се преустановяват всички планови операции, реши Областния щаб за борба с коронавируса в Кърджали, научи 24rodopi.com. Ще бъдат приемани спешни пациенти, онкоболни и пациенти на хемодиализа.

Областната болница е със заболеваемост от 100 души на 100 хил. население.

Както вече 24rodopi.com писа, по силата на нова заповед на здравния министър лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

В болниците в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната, съответно за планов прием и планова оперативна дейност, не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията.

Относно информациите за недостиг на легла за настаняване на болни със симптоми на коронавирус, 70 са леглата в Кърджали и общинските болници, а заетите в момента са 30.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0