Решено: Без Хасан Хасан в листата, Ресми Мурад остава в състезанието за мястото след Карадайъ, още 23-ма таят надежди

Решено: Без Хасан Хасан в листата, Ресми Мурад остава в състезанието за мястото след Карадайъ, още 23-ма таят надежди

Без Хасан Азис в кандидатската листа на ДПС за парламентарните избори на 11 юли, но Ресми Мурад със заявка за второто място. Това е нов


Без Хасан Азис в кандидатската листа на ДПС за парламентарните избори на 11 юли, но Ресми Мурад със заявка за второто място. Това е новината от проведеното разширено заседание на Областния съвет на ДПС в Кърджали за утвърждаване на номинациите на 7-те общински структури.

Очаквано кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС д-р инж. Хасан Азис си направи отвод. Припомняме, че той беше втори в листата през април.

Изненадващо за мнозина областният лидер на ДПС Ресми Мурад не се отказа и е с най-големи шансове за №2 в листата, която ще бъде водена от председателя Мустафа Карадайъ. Ако това се случи и ДПС отново спечели 3 от 5-те мандата в Кърджалийско, Ресми Мурад няма да може да съвместява двете позиции и най-вероятно ще се стигне до избор на нов председател на Областния съвет на ДПС.

44-ма бяха в проектосписъка с кандидатите за кандидатската листа на старта на номинационна кампания – 2, преди разширеното заседание снощи останаха 30, а за окончателния списък вече са 25. Освен Хасан Азис, самоотводи си направиха Бедрие Газиюмер от Черноочене, Кадир Мустафов от Кърджали и др.

Почти сигурно е, че Байрам Байрам от Младежко ДПС ще бъде на избираемо място. Труден избор предстои на централното ръководство на партията за квотата на женските дружества. Представителите на алианската общност също се надяват на избираема позиция.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0