Рецептата на топ експерта в бранша: Икономически патриотизъм ще спаси туризма в Родопите!

Рецептата на топ експерта в бранша: Икономически патриотизъм ще спаси туризма в Родопите!

Икономически патриотизъм-това е рецептата за бързо възстановяване на туризма в Родопите след пандемията от коронавирус. Нашенци тряб

Икономически патриотизъм-това е рецептата за бързо възстановяване на туризма в Родопите след пандемията от коронавирус. Нашенци трябва да изберат родното, да почиват у дома, да се запознаят и да преоткрият културните забележителности, особено в Родопите. За това призова председателят на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ инж. Фахри Идриз.
Бизнесменът, който от години се опитва да прати Източните Родопи в Топ дестинациите, предпочитани от туристи, е убеден, че кризата с пандемията ще се отрази негативно на бранша, но пък могат да се използват и преимуществата на страната ни, като слабо засегната от коронавируса.
„България  много бързо започна да се отърсва от пандемията, за разлика от съседните ни Турция и Гърция. Смело можем да кажем, че всеки турист, избрал страната ни, ще се чувства много по-спокоен за здравето си“, посочи за 24rodopi.com Фахри Идриз.
Той призова хората да изберат красотата, чистия въздух и древната история на Родопите, когато планират своята семейна почивка.
По думите му, за пълното възстановяване на туризма в региона ще са нужни поне две години, заради страховете на хората след пандемията.
 На снимката: Развитието на туризма в област Кърджали да бъде тема на среща между ресорните министри на България и Турция, а във форума да се включат и туристически асоциации от Истанбул, Бурса, Одрин. Това обсъдиха през февруари генералният консул на южната ни съседка в Пловдив Хюсеин Ергани и председателят на асоциацията по туризъм „Перперикон“ в Кърджали Фахри Идриз (вдясно)
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0