Рецептата на баба Босилка за столетие…

Рецептата на баба Босилка за столетие…

Киселото мляко е рецептата за дълголетие на родопчанката Босилка Ботунарева, която навърши един век. Кметът Николай Мелемов поздрави

Киселото мляко е рецептата за дълголетие на родопчанката Босилка Ботунарева, която навърши един век.
Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Босилка Ботунарева от Смолян, която навърши един век на 16 май. По традиция той връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на хора, достигнали достолепната възраст, пишат колегите от 24smolian.com.
„Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие.
Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност“, каза Мелемов на рожденичката. Той й пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си.
Баба Босилка благодари за вниманието и каза, че вече трудно вижда. Киселото мляко е нейната рецепта за дълголетие. С него не се разделя и досега. През живота си се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на трима сина, 6 внуци и 9 правнуци, които полагат грижи за нея.
Столетничката беше поздравена и от секретаря на община Смолян Момчил Николов.
Още една възрастна жена имаме през тази година от Широка лъка, която през юли месец ще навърши сто години.
24smolian.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0