Рестарт на алъш-вериша в Одрин! Местен търговец: Ако нямаше COVID-19, щях да те разцелувам, комшу!

Рестарт на алъш-вериша в Одрин! Местен търговец: Ако нямаше COVID-19, щях да те разцелувам, комшу!

„Туристите от България ни върнаха усмивките. След 6-месечно прекъсване, сме щастливи отново да усетим раздвижването, да поср

„Туристите от България ни върнаха усмивките. След 6-месечно прекъсване, сме щастливи отново да усетим раздвижването, да посрещнем хората, които идват да пазаруват. Няма тестове, няма карантина, отново има алъш-вериш“, коментира пред 24rodopi.com търговец на пазара в Одрин (Edirne).
Припомняме, че от 1 септември лицата, които пристигат в България от Турция, се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.
„Сефтето ми за днес направи турист от България. Ако нямаше коронавирус, щях да го разцелувам“, казва Селяхаттин Акмеше.
На територията на Народния пазар стриктно се спазват противоепидемичните правила – носене на предпазни маски, физическа дистанция и използване на дезинфектанти.
Медиите в Одрин пишат за новия български поток към Народния пазар. Нашенците пазаруват всичко, заради изгодните цени.
„На границата има опашка. Отпадането на ограниченията е хубаво нещо за нас. Станах рано и тръгнах на път за покупки в Одрин“, казват пред най-четената медия на Одрин Edirnesonhaber българските граждани Айнур Сюлейман и Каан Хаджъариф.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0