Ресми или Ерджан!? ДПС има 100 часа за единна кандидатура

Ресми или Ерджан!? ДПС има 100 часа за единна кандидатура

43-ма ще бъдат включени в новия Областен съвет на партията в Кърджали  „Все още има време. Може би ще излезем с единна канд


43-ма ще бъдат включени в новия Областен съвет на партията в Кърджали

 

„Все още има време. Може би ще излезем с единна кандидатура“, това е коментарът на зам.-председателя на ДПС д-р инж. Хасан Азис, направен снощи пред членовете на Областния съвет на партията в Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ и бившият кмет на Ардино Ресми Мурад са кандидати за шефското място на партията в Източните Родопи. По време на заседанието на Оперативното бюро първо д-р Фърънджъ обявил, че е кандидат за председателския пост, а после настоящият областен лидер и кмет на Ардино Изет Шабан информирал, че има още една кандидатура – на Ресми Мурад.

Темата изместила дневния ред на заседанието на Областния съвет на ДПС. Интригата дошла от бивш депутат, който на изборите през март 2017 година твърдеше, че „скоро идва краят на политическата кариера на Хасан Азис, а и на ДПС също“, но  днес отново е от най-послушните хора на кмета. Именно той попитал „Има ли кандидати?“ и в по-широк формат активът обсъждал конкретните имена. Ресми Мурад отбелязал, че в ДПС има много качествени хора, които заслужават да застанат начело на най-силната структура на партията. „Аз се чувствам подготвен, свободен съм, ще заделя достатъчно време за партийните дела“, мотивирал кандидатурата си бившият ардински кмет. Д-р Фърънджъ се въздържал от изказване по време на второто заседание.

43-ма активисти от 7-те общини ще попаднат в новия Областен съвет на ДПС.

Припомняме, че онлайн конференцията ще се проведе на 7 ноември. За постигане на целта „Единна кандидатура“ има още 100-тина часа.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0