Ремонт на съда в Ардино и 40% икономия на отопление

Ремонт на съда в Ардино и 40% икономия на отопление

Успешно приключиха дейностите за основно саниране на сградата на Районен съд – Ардино. Обновяването бе осъществено по проект R

Успешно приключиха дейностите за основно саниране на сградата на Районен съд – Ардино. Обновяването бе осъществено по проект „Красива България“, с който Общината кандидатства в края на 2019 година.

Дейностите бяха осъществени след одобряването на предложението от Висш съдебен съвет (ВСС), който се явява бенефициент по проекта, и след упълномощаване на Председателя на Районен съд – Ардино за усвояване на средствата по проекта.

„Удовлетворени сме от постигнатото, защото проектът бе реализиран в условия на пандемия от COVID 19 и по време на работен процес. Подобрихме изцяло енергийната ефективност на сградата. Извършено бе пълно външно саниране с поставяне на качествена топлоизолация, смяна на старата дограма на прозорци и врати, подмяна на отоплителния уред. Преминахме на екологично пелетно гориво и в сравнение със стария котел, който беше на дърва и въглища, в момента реализираме 40% икономия.

Положена е вътрешна облицовка на всички работни помещения чрез поставяне на най-качествения ламинат за обществени помещения. Санира се изцяло единствения санитарен възел, който се намира на третия етаж на сградата. Обособихме втори такъв на втория етаж, където се намира и Териториално отделение – Ардино към Районна прокуратура – Кърджали“, сподели председателят на съда Валентин Петров. Той уточни, че освен по проект „Красива България“, е получено финансиране за частичен ремонт от ВСС. Средствата са послужили за обновяване на стълбището и всички общи части на сградата.

Валентин Петров изрази своята искрена благодарност към ръководството на Община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, както и към Съдийската колегия на Висш съдебен съвет затова, че са реализирани добри практики.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0