Ремонт на селското кметство и заръка: Да е отворено за всички искания на хората!

Ремонт на селското кметство и заръка: Да е отворено за всички искания на хората!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха официално изцяло обновената сграда

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха официално изцяло обновената сграда на кметството в село Падина. Двамата бяха посрещнати с питка и мед за здраве и благополучие.
„Да е хаирлия новата придобивка и да е отворена към всички искания и желания на местните жители. Нека това да е само началото на хубавите неща, които ще се случват в Падина в бъдеще“, заяви кметът на общината инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че тази година ще се ремонтира и читалищната сграда в центъра на селото. „Имаме и готов проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа и изграждане на канализационна мрежа в Падина, чакаме финансиране. Ние реализираме всичко, говорейки и споделяйки с вас“, каза още инж. Изет Шабан.
След официалната част, кметът на Падина Кямил Кичуков плисна вода от украсено със здравец менче с пожелание за здраве и късмет. От името на местните жители и от свое име, той изказа най-сърдечните си благодарности към ръководството на общината за проявеното разбиране. „От десетилетия сградата имаше нужда от цялостен ремонт. Затова и общината задели средства, за да стане това факт, който в момента виждате“, заяви Кямил Кичуков. Той уточни, че кметството е с ново офис оборудване, осигурено от кмета на общината инж. Изет Шабан.
В края на празничното събитие Даная Сарова и Ивайла Минчева поздравиха присъстващите с популярната родопска песен „Росни ми, росни, росице!“.
Средствата за ремонта на кметската сграда, която изградена през 70-те години на миналия век са осигурени от Община Ардино. Подменена е покривната конструкция, дограмата. Положена е външна мазилка, направена е шпакловка и на двата етажа, извършено е вътрешно боядисване, сменена е ВиК и Електрическата инсталация. Има ново санитарно оборудване. В новото кметство на втория етаж ще се помещава и местната здравна служба.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0