Ремонт на сградата: 4 села в едно кметство – пестят се средства, обслужването – на ниво

Ремонт на сградата: 4 села в едно кметство – пестят се средства, обслужването – на ниво

Жителите на 4 момчилградски села - Равен, Татул, Чобанка и Плешинци, ще бъдат обслужвани в обновена сграда. Това ще стане след като

Жителите на 4 момчилградски села – Равен, Татул, Чобанка и Плешинци, ще бъдат обслужвани в обновена сграда. Това ще стане след като приключи започналият ремонт на кметството в Равен. Дейностите се извършват по проект „Красива България“. В обновената сграда ще бъдат събрани кметствата на 4-те села. По този начин издръжката им ще бъде по-икономична за община Момчилград, защото ще се пести от електроенергия и консумативи, а в същото време административните услуги, предоставяни на хората, ще бъдат на ниво.
Вече започна ремонтът на покрива на постройката, при който се подменят керемидите, улуци, водосточни тръби и комини. Ще бъде извършена цялостна топлоизолация на стените и таваните на сградата, която ще бъде и с нова мазилка. Ще бъде подменена дограмата – врати и прозорци, както и водочерпните прибори. Ремонтът включва пребоядисване на стени и тавани, както и поставяне на ламиниран паркет в стаите. Сградата на кметството в Равен, което е едно от големите в община Момчилград, е построена през 1969 година и е едноетажна. Тя се състои от зала за публични събития, фоайе, 5 стаи, коридор и санитарен възел.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0