Ремонтът: Нов асфалт се полага в района на Белите брези и Чубрика

Ремонтът: Нов асфалт се полага в района на Белите брези и Чубрика

Продължава рехабилитацията на третокласния републикански път от Ардино за Кърджали. В момента нова асфалтова настилка се полага в ра

Продължава рехабилитацията на третокласния републикански път от Ардино за Кърджали. В момента нова асфалтова настилка се полага в района на туристическия комплекс „Белите брези“ и Чубрика, съобщиха от Общинската администрация в Ардино. Движението на автомобили се регулира с пътни знаци. Няма въведени временни ограничения, но движението на превозни средства трябва да се извършва с повишено внимание.
От Общината припомнят, че в своя кореспонденция от 2016 година настоява третокласният път Кърджали – Ардино – Смолян да бъде реконструиран и рехабилитиран. В същото време има и отправено предложение от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан до Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Агенция „Пътна инфраструктура“ за прекласифициране на отсечката от третокласен на второкласен, което предполага по-голям интензитет на инвестиции.
Също така, в края на 2019 година, стотици жители от община Ардино с организирането на Инициативен комитет излязоха на протест и затвориха пътя заради лошото му състояние. Протестиращите настояваха за цялостната реконструкция и рехабилитация. 35километровото трасе е в лошо състояние, а то е единствената връзка между Ардино и Кърджали.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0