Ремонтът на Кърджали – Мост – Манастир започва на 17 февруари!

Ремонтът на Кърджали – Мост – Манастир започва на 17 февруари!

Стартът на ремонта на пътя Кърджали-Мост-Манастир ще бъде даден на 17 февруари, научи 24rodopi.com. Припомняме, че първата копка

Стартът на ремонта на пътя Кърджали-Мост-Манастир ще бъде даден на 17 февруари, научи 24rodopi.com.
Припомняме, че първата копка бе отложена заради тежката обстановка в страната и Родопите в началото на месеца. Начало на строителните дейности трябваше да дадат на 10 февруари министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.
26-километровата отсечка ще бъде цялостно рехабилитирана. Инвестицията е за над 17,1 млн. лв.
Третокласният път III-507 Кърджали – Мост – Манастир е основна пътна връзка в област Кърждали. Отсечката, която ще бъде рехабилитарана, осигурява достъпът на жителите на с.Седловина, с.Жинзифово, с.Чифлик, с.Мост до областния град.
Началото на участъка, който ще бъде основно ремонтиран, е при км 0+055. Това е на 55 метра от  кръгово кръстовище с път I-5 в урбанизираната територия на гр. Кърджали. Краят на участъка  е при км 26+109, където е началото на Хасковска област при табела на ОПУ – Хасково.
Строително-монтажните работи на лот 26 ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „III МОСТ 2018“, с участници: „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД и „ГБС-ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД. Стойността на договора е 13 718 187,03лв. с ДДС.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0