Рекорд! 1180 рисунки и 647 фотографии за Деня на Кърджали

Рекорд! 1180 рисунки и 647 фотографии за Деня на Кърджали

В Кърджали се проведе тринадесетото поредно издание на Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите”

В Кърджали се проведе тринадесетото поредно издание на Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Националния конкурс за фотография „Фотоприказки”. Празникът е посветен на Деня на Кърджали и е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и в Културния календар на община Кърджали.

Тази година пристигналите детски творби са най-голям брой в сравнение с предишните издания. Участваха 1180 рисунки от 172 училища, детски градини, центрове за подкрепа за личностно развитие, читалища и школи от 85 населени места от всички области на страната. Журито присъди общо 50 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения и 6 специални награди.

В Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“ участваха 647 фотографии от 55 училища и центрове за подкрепа за личностно развитие от 36 населени места от 13 области от страната. Към малките фотографи ще отпътуват общо 40 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения и 5 специални награди.

Наградите за победителите в двата национални конкурса са осигурени от община Кърджали и от предоставилите специалните награди.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0