Резултатът от „Мартенската работилница“…

Резултатът от „Мартенската работилница“…

Пъстра „Мартенска работилничка“ сътвориха учениците от СУ „Йордан Йовков". Заедно със своите ръководители в часовете

Пъстра „Мартенска работилничка сътвориха учениците от СУ „Йордан Йовков“. Заедно със своите ръководители в часовете по предприемачество те изработиха десетки мартенички. В продължение на няколко дни неуморните палавници преплитаха бели, червени, пъстри и зелени конци. Всички бяха в плен на магията наречена творческа красота. 

Кампанията тази година е под наслов „Зарадвай баба и дядо“ и в нея участват  учениците от 5 а и 5 б клас. Първите изработени  мартенички получиха потребителите на социалната услуга  „Дом за стари хора“  и Хоспис „Червен кръст“ ЕООД град Кърджали. Лично д-р Таня Атанасова – управител на дома, и  д-р Никола Сендов – управител на Хосписа, приеха символите на Баба Марта и горещо благодариха на учениците. Те не забравиха и своите партньори и приятели: РУО – Кърджали, Областна администрация – Кърджали, Община Кърджали, в. „Нов живот“, радио Кърджали, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали, Дом майка и дете, РС ПБЗН – Кърджали.

Втори В клас, с класен ръководител Семра Енверова и учител група Николина Иванова,  изработиха красиви мартенички и посетиха Дома за медико социални грижи в град Кърджали. С пожелания за здраве, с пъстри – бели и червени мартенички, второкласниците влязоха като първи предвестници на пролетта, за да озарят с обич сърцата на децата в Дома.

Главната сестра на дома  Мария Панайотова пожела на учениците да са здрави и засмени, умни и добри! И когато видят първия щъркел да им се сбъднат най-съкровените желания!

Учениците от 2 А клас, с класен ръководител Иванка Славкова, изработиха мартеници в часовете по предприемачество и в клуб „Приказките оживяват“ по проект „Подкрепа за успех“. Те си организираха  базар в класната стая. Предоставиха и мартеници за продажба в ТП „Български пощи“. Продажбите им отново са с кауза, а тя е: „Да закупим храна и медикаменти и ги дарим в приюта за бездомни животни в град Кърджали“.

Всички класове се потрудиха, за да посрещнат красивия български празник Баба Марта и с изработеното да зарадват много хора, а и животни.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0