Режим на водата в Неделино заради масово поливане на градини

Режим на водата в Неделино заради масово поливане на градини

Кметът на Неделино Боян Кехайов извърши проверка на водоем "Черешка" заради нарушеното водоподаване в част от кварталите на родопск

Кметът на Неделино Боян Кехайов извърши проверка на водоем „Черешка“ заради нарушеното водоподаване в част от кварталите на родопския град.
Същият е част от водоснабдителната система на Неделино и поддържа с питейна вода „ниска зона“ на града по гравитачен път.
В резултат на свръхпотреблението, отчетено през периода 27.07- 02.08 , водните запаси на водоема са под критичните 10%.
Постъпващата вода във водоема, въпреки продължителното засушаване, е в нормални стойности за сезона, но поради факта, че наши съграждани ползват питейната вода и за поливни нужди, водният баланс не може да бъде възстановен.
В тази връзка, считано от днес, с моя Заповед, съгласувана с ВИК въвеждам за времето след 22.00 до 06.00 часа режим за ползване на питейната вода за „ниска зона“ в долно Неделино. Забранява се използването на питейна вода за поливни нужди, миенето на дворове и тротоари, и използването на питейна вода от автомивки на територията на целия град. Заповедта има временен характер до въстановяване на водния баланс.
Надявам се гражданите да проявят разбиране и спазват ограничителните мерки“, посочи кметът.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0