Революционно: До 2030-та ще се телепортираме дигитално от Родопите в "страната на лалетата" с очилата на Зукърбърг

Революционно: До 2030-та ще се телепортираме дигитално от Родопите в "страната на лалетата" с очилата на Зукърбърг

Щом децата и внуците все по-рядко ще се връщат от Западна Европа в родните Родопи, то скоро вие ще можете да седнете на дивана до тях в

Щом децата и внуците все по-рядко ще се връщат от Западна Европа в родните Родопи, то скоро вие ще можете да седнете на дивана до тях в Лондон, Брюксел, Бремен, Хага, Валенсия, в което и градче на Острова или в „страната на лалетата“ Нидерландия, и къде ли не… Когато поискате!

До края на десетилетието ще можем да се „телепортираме“ дигитално до някой друг човек в другия край на света. Това обяви основателят на Facebook Марк Зукърбърг в технологичния подкаст The Information’s 411.

„Имаме технологията, която ти позволява да комуникираш, и това може с различно качество да ти помогне да видиш какво се случва и при другия човек. Но има нещо магично в това да имаш усещането за присъствие, усещането че си там с друг човек, и всичко психологическо, което следва от това“, коментира Зукърбърг.

Той разкри и детайли за бъдещите очила за виртуална и добавена реалност на Facebook, за които се въртят слухове още от закупуването на Oculus Rift през 2014 г. Според него те имат потенциала да заменят компютъра или смартфона за много комуникационни задачи.

„Вместо да звъниш на някого, или да правиш видеочат, можеш просто да щракнеш с пръсти и да се телепортираш, седиш там, те са на техния си диван, и имаш усещането, все едно сте заедно.“

Facebook Reality Labs е името на екипа, който ще разработва тези очила. Oculus се развива добре и все още е топ играч на пазара за виртуални очила, но изследователският екип няма особени успехи в последните години. Въпреки това Зукърбърг е сигурен, че продуктът ще е готов преди 2030 г.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0