Ревизоро на 180 градуса пред Борисов: Водна криза няма да има!

Ревизоро на 180 градуса пред Борисов: Водна криза няма да има!

„Водна криза няма да има“. Това обяви пред премиера Борисов екоминистърът Емил Димитров, след като прогнозира такава от три

„Водна криза няма да има“. Това обяви пред премиера Борисов екоминистърът Емил Димитров, след като прогнозира такава от трибуната на Народното събрание по-рано днес.

Той докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. „Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година“

 „100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда. В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Припомняме, че по-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска премиерът да опровергае прогнозата на екоминистъра нза водна криза или да подаде оставка.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0