Расим Муса: Няма да участвам в процедурата за нов омбудсман на Кърджали

Расим Муса: Няма да участвам в процедурата за нов омбудсман на Кърджали

Расим Муса няма да участва в следващата процедура за избор на омбудсман. Припомняме, че мандатът му като обществен посредник приклю

Расим Муса няма да участва в следващата процедура за избор на омбудсман.
Припомняме, че мандатът му като обществен посредник приключи през декември 2018-та, но както тогава 24rodopi.com писа „бившият кмет на Кърджали Расим Муса удари политически джакпот и ще остане на заплата като омбудсман до началото на 2020-та година“. Първо ръководството на Общинския съвет забави процедурата за избор на нов омбудсман, а когато изборът влезе в разпоредителния орган, за Муса гласуваха само 24-мата съветници от ДПС, а Камелия Василева от ГЕРБ бе подкрепена от 12 души. 28 гласа са необходими за избора на нов омбудсман.
Липсата на консенсусна фигура отложи избора за по-късен период.
„Моля Общинския съвет, още на това или на една от следващите заседания да обяви откриването на процедура за избор на нов Обществен посредник. Аз няма да участвам. Вярвам, че новоизбраният състав на колективния орган в местното самоуправление  ще съумее да организира и проведе стабилен конкурс, който да съхрани от кризи внимателно градения авторитет на институцията Обществен посредник през изтеклите два мандата – почти 12 години… Надявам се, че през изтеклите пет години съм успял да бъда максимално полезен посредник в решаването на възникнали спорни въпроси между граждани и общината и други държавни, частни и др. институции. Опитах се да служа честно и всеотдайно!“, това пише в доклада си до Общинския съвет Расим Муса.
Очаквайте подробности
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0