Разкрасяват Джебел с бегония и тагесис, но и „нощната смяна“ работи в режим „безплатни цветя и в моя двор"

Разкрасяват Джебел с бегония и тагесис, но и „нощната смяна“ работи в режим „безплатни цветя и в моя двор"

От три дни Джебел става по-красив - хиляди цветя променят облика на града. И някои джебелчани са решили да превърнат дворовете си в

От три дни Джебел става по-красив – хиляди цветя променят облика на града. И някои джебелчани са решили да превърнат дворовете си в цветни градини. Но  безплатно…
Акцията на Общинска администрация по зацветяването на обществените места се провежда през деня, а през нощта изчезват много от цветята.
Заради случващото се, кметът на Джебел Неджми Али се обърна към жителите на жителите на града и общината. Той написа на стената си във Фейсбук следното:
„Уважаеми съграждани, жители на община Джебел,
Тази седмица Община Джебел започна частично зацветяване на централната градска част със сезонни цветя – бегония, тагетис, сенецио и други видове. Тази акция е част от програмата ни за превръщане на Джебел в по-добро място за живеене. Нещо, което ще постигнем с много работа от страна на екипа на Общинска администрация, но и повече разбиране от гражданите.
Още в първата нощ част от посадените цветя се оказаха грижливо изкоренени и преместени на друго място. Разбирам, че се оценява добрият ни избор, но нека всеки един джебелчанин да бъде на нивото на очакваното от него в този неписан обществен договор – Джебел е на всеки един от нас, нека пази градския парк като свой цветен двор.
Вярвам, че нашите съграждани ще бъдат отговорни, за да стават зелените ни площи все по-красиви.
Призовавам всички джебелчани – заедно да опазим парковете!“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0