Разглобиха бойлера – „убиец“ след трагедията в Припек! Бащата: Не стъпвам на втория етаж!

Разглобиха бойлера – „убиец“ след трагедията в Припек! Бащата: Не стъпвам на втория етаж!

Различни части от бойлера в банята, където смъртта си намериха майка и дете, са били свалени и дадени за експертиза. Целта е да се уста

Различни части от бойлера в банята, където смъртта си намериха майка и дете, са били свалени и дадени за експертиза. Целта е да се установи дали неизправност в съоръжението е довела до токовия удар, който уби двама души в дома им в джебелското село Припек.

Това научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници.

Близо месец след трагедията, разследването продължава. Били са разпитани множество лица.

Припомняме, че инцидентът стана на 12 май, като по всяка вероятност се дължи на токов удар заради техническа неизправност в бойлер.

15-годишният Даниел Ш. влязъл да си пусне душ. Минути по-късно майка му чула вик. 40-годишната Албена Ш.влязла да помогне на момчето, при което токът поразил и нея. Трагедията разтърси цялото село. „Подобен инцидент не помним. Половин семейство загива за секунди. Ужасно е!“, казаха тогава жители на Припек.

Телата са открити от бабата, която живее на първия етаж на семейната къща. Бащата е бил на гурбет зад граница. Тъкмо се е прибирал от Австрия, когато научава новината. Семейството има още едно по-малко дете. Албена работила в шивашки цех в Джебел.

„Бащата и по-малкото дете са си тук. Мъжът не смее да се качи на втория етаж на къщата, където стана инцидентът. Мъчно му е много, а стаите горе му навяват спомени“, разказаха пред наш екип местни жители.

На снимката: Погребението на двамата загинали

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0