Радостта да се бориш за благородни каузи…

Радостта да се бориш за благородни каузи…

Доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ участваха във фондонабирателна кампания

Доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ участваха във фондонабирателна кампания за фонд „Милосърдие“.

Според създадения график от централата на БЧК – Кърджали, белокрилите лястовици поставиха доброволци с кутии пред църквата „Успение богородично“ и Средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“ по време на Цветница.

Чрез създадения през 1989 година фонд „Милосърдие“ се оказва финансова подкрепа на лица и семейства, изпаднали в особено тежко материално положение, както и на държавни или общински социални заведения за възрастни  и деца.

В продължение на три часа младите червенокръстци събраха немалко средства за кампанията и изпитаха огромната любов, подкрепа и окуражение на хората, посетили храмовете. Сред миряните се оказаха техни учители, симпатизанти и активни членове на червенокръсткото движение, които се радваха на приемствеността и креативността на младите хора. Подкрепяни неотлъчно от наставника си Ваня Енчева, йовковци са абсолютно категорични, че ще продължат да се носят на крилете на добротворството, милосърдието и надеждата.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0