Радев към Борисов: Не може хора с пълни шкафчета да говорят на хора с празни шкафчета

Радев към Борисов: Не може хора с пълни шкафчета да говорят на хора с празни шкафчета

От базата "Граф Игнатиево" край Пловдив президентът Румен Радев отговори на нападките на премиера Бойко Борисов, като подчерта, че

От базата „Граф Игнатиево“ край Пловдив президентът Румен Радев отговори на нападките на премиера Бойко Борисов, като подчерта, че „не може хора с пълни шкафчета да говорят на хора с празни шкафчета“.
„Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване – за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция и така нататък. Няма как да стане. Аз го казах вече няколко пъти. Не искам точно тук да политизирам темата, но… не може хора с пълни шкафчета да канят хора с празни шкафчета за диалог“, каза президентът Радев.
„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно обвинение се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност“, каза още президента. „Вижте, аз обявявам дни преди да ходя някъде, точно къде отивам, в колко часа отивам и какво правя. Премиерът се държи като участник… като космонавт в първите пилотирани космически полети. Помните ли как бяха новините по онова време – в нощните новини казват днес по обяд успешно беше изстрелян изкуствен спътник с космонавти на борда. Защото имаше много неуспешни изстрелвания, които не се обявяваха. Ами време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления. Какви скечове играе господин Борисов и какво казва няма никакво значение. Легитимността е загубена и можем да строим бъдеще на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината. Както виждате два месеца имаше и повече той да каже истината за шкафчетата, досега нямаше изявление. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров, защо сега не реагира така, когато бяха записите и шкафчетата“, коментира още президентът Румен Радев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: