Първо в 24rodopi.com: След 19 години кариера като дипломат и бизнесмен в Турция… Васил Георгиев е №1 в кърджалийската листа на „Има такъв народ“!

Първо в 24rodopi.com: След 19 години кариера като дипломат и бизнесмен в Турция… Васил Георгиев е №1 в кърджалийската листа на „Има такъв народ“!

Водачът на кандидатската листа на партия „Има такъв народ“ в Кърджали е с 19-годишен стаж в Турция като дипломат и директор

Водачът на кандидатската листа на партия „Има такъв народ“ в Кърджали е с 19-годишен стаж в Турция като дипломат и директор на голяма компания, научи 24rodopi.com. Владее турски език като „майчин, който през годините е развил до степен да води предаване на икономически и правни теми“, казват за него запознати с кариерата и живота му.


51-годишният Васил Георгиев е възпитаник на Английската гимназия в Русе. Завършил е Стопанска академия „Д. И. Ценов“ в Свищов, специалност „Валутно-митнически, финансово-ревизионен и данъчен контрол“. Магистър по право, завършил „Международно право и международни отношения“ в Софийския университет.

Освен това е и магистър тюрколог, завършил Центъра за източни езици и култури към Софийския университет.

От септември 1997 година до януари 2002-ра е преподавател в Учебния център на Главно управление „Митници“. В този период работи и в отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в „Митници“ – София. От началото на януари 2002 г. до май 2006 г. ръководи Служба „Търговско-икономически въпроси“ в българското посолство в турската столица Анкара, ранг – първи секретар.

От май 2006-та до днес е оперативен шеф на голяма българска компания в Турция.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0