Първо в 24rodopi.com: Синът на зам. областния управител не е участвал в погромите  в Чернооченско, установи прокуратурата

Първо в 24rodopi.com: Синът на зам. областния управител не е участвал в погромите в Чернооченско, установи прокуратурата

Синът на заместник областния управител Леман Али – Мерт, не е участвал в погромите в Чернооченско след изборите. Това става я

Синът на заместник областния управител Леман Али – Мерт, не е участвал в погромите в Чернооченско след изборите. Това става ясно от постановление на Районна прокуратура за отмяна на постановление на разследващ орган, научи 24rodopi.com.
Както вече 24rodopi.com писа, петима мъже бяха привлечени като обвиняеми за унищожаване на чужда собственост в Чернооченско. Апелативната прокуратура в Пловдив обяви, че това са: Д.Х. – на 23 г., М.А. – на 21 г., Е.М. – на 29 г., Б.Р. – на 27 г., и Г. М. – на 20 г. Те бяха привлечени като обвиняеми за това, че на 29 октомври м. г., в съучастие, счупили стъкла на сградата на кметството в с. Житница; повредели входна двукрилна врата на сградата на бившето училище „Иван Вазов“ в с. Дядовско; счупили стъкла на входна врата и стъкла на прозорци на сградата на кметството в с. Минзухар; повредили входна врата на офис на физическо лице в с. Средново.
Петимата обвиняеми са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, след което спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1 000 лева.
Мерт бил издирван от полицията в Стара Загора, където учи, но не бил открит. Другите от групата го издали.
Мерт Али бил привлечен като обвиняем на 30 октомври. Спрямо него била взета мярка за процесуална мярка – „парична гаранция“ в размер на 1000 лева. По-късно съдът отменил мярката.
От прокуратурата посочват, че в хода на разследването е било установено, че спрямо обвиняемия Мерт Али не са били събрани достатъчно доказателства, че е извършил деянието така, както е обвинен. Заради това се отменя постановлението за привличане на обвиняем на разследващия орган от 30 октомври.

24rodopi.com   

24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0