Първо в 24rodopi.com: Посланик Айлин Секизкьок идва в Кърджалийско с голям екип за 2 дни

Първо в 24rodopi.com: Посланик Айлин Секизкьок идва в Кърджалийско с голям екип за 2 дни

Посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок (Aylin Sekizkök) ще посети област Кърджали, научи 24rodopi.com. В програмата й са п

Посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок (Aylin Sekizkök)

ще посети област Кърджали, научи 24rodopi.com. В програмата й са предвидени срещи с местните власти и други прояви.
Айлин Секизкьок, която е бивш заместник-ръководител на главната дирекция по сигурност и разузнаване към турското министерство на външните работи, води със себе си голям екип от посолството в София и Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.
Посланик Секизкьок, която е била само на 19 години, когато постъпила на работа във Външно министерство в Анкара, и екипът й ще бъдат в Кърджали и другите общини в Източните Родопи в четвъртък и петък.
Посланик Айлин Секизкьок е родена на 22 декември 1970 г. в гр. Сулуова, обл. Амасия. През 1991 г. завършва Близкоизточния технически университет в Анкара, специалност „Международни отношения“, като същата година постъпва на работа в Министерството на външните работи на Република Турция. Посланик Секизкьок е омъжена и има две деца. На 15 януари 2020-та започва своята мисия като посланик на Република Турция в София.
Посланик Секизкьок заема различни длъжности в посолствата на Турция в Киев, Стокхолм, Берлин и Аман, а в периода 2011-2015 г. е генерален консул на Турция в Милано. В министерството работи в отдела за двустранни икономически отношения, генералната поддирекция за мореплаване и въздухоплаване, сектора за политическо планиране и главната поддирекция по сигурността и борбата с тероризма. Преди да бъде назначена за посланик в София, в периода 2015-2019 г. е заместник-ръководител на главната дирекция по сигурност и разузнаване.
Снимка: Посолство на Република Турция в София
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: