Първо в 24rodopi.com: Обирджиите остават зад решетки! Муната с 18 присъди, действали и зад граница

Първо в 24rodopi.com: Обирджиите остават зад решетки! Муната с 18 присъди, действали и зад граница

50-годишният Христо Х.-Муната и 47-годишният Драгомир К. остават в ареста. Това реши състав на Районния съд в Кърджали. Магистратите ув

50-годишният Христо Х.-Муната и 47-годишният Драгомир К. остават в ареста. Това реши състав на Районния съд в Кърджали. Магистратите уважиха искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата.

Заседанието се проведе дистанционно, по скайп-връзка със задържаните.

Мъжете бяха арестувани след обир на жилище в Кърджали. Те задигнали часовници и златни бижута.

Криминалната биография на двамата ги определя като едни от най-добрите в подобен род деяния. Касоразбивачът Муната има 18 присъди зад гърба си. Драгомир К. пък е със скромните три.

Според запознати, групата е действала и зад граница. В жилищата на двамата е открит цял арсенал от съоръжения за отваряне на жилища и секретни каси.

Както вече писахме, двамата бяха задържани на 17 април след кражба от жилище в областния град. При извършен обиск у тях били намерени отнетите вещи – ръчни часовници и бижута, на обща стойност 600 лева. Установено е, че двамата са влезли в дома като използвали техническо средство. 

По досъдебното производство са били извършени процесуално-следствени действия – претърсвания на автомобила на обвиняемия Д.К. и на жилищата на двамата в София. Там са били открити различни вещи, чиито произход ще се установява. Намерени са и множество ключове.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0