Първо в 24rodopi.com: Кметът на Крумовград и още над 50 души в общината са с COVID-19

Първо в 24rodopi.com: Кметът на Крумовград и още над 50 души в общината са с COVID-19

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед е диагностицирана с коронавирусна инфекция, научи 24rodopi.com. Състоянието й е и стабилно, тя се л

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед е диагностицирана с коронавирусна инфекция, научи 24rodopi.com. Състоянието й е и стабилно, тя се лекува у дома.

Десетки са с коронавирус в община Крумовград.

При първото масово тестване в града – на 29 души, с положителни проби са били 20. На следващия ден били изследвани още 43 лица от Общинска администрация, транспортното звено към Общината, социални работници, кметове на населени места и други. С COVID-19 се оказали 34-ма.

Единствените усложнения са на кмета на село Поточарка, който е в болница, и на жена от Студен кладенец. Заразата в община Крумовград е тръгнала от селата Студен кладенец и Поточница.

„Възстановявам се. Усещам преумора, леко главоболие, сухота в гърлото, с дрезгав глас съм, други симптоми нямам“, потвърди за 24rodopi.com г-жа Себихан Мехмед.

Още при първите случаи на заразени крумовградчани, в петък кметът на общината е издал заповед за затваряне на дискотеките, както и на ученическия стол и пенсионерския клуб. Всички помещения, в които е имало заразени, се дезинфекцират, както в сградата на Общинска администрация, така и извън нея, като ученическия стол.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0