Първо в 24rodopi: Германия депортира в България Жулиде Четин и Шейма Демирел, те са ужасени!

Първо в 24rodopi: Германия депортира в България Жулиде Четин и Шейма Демирел, те са ужасени!

Издадено е разрешение за депортиране в България на учителките Жулиде Четин и Шейма Демирел от Турция, които се приютяват като бежанци в Германия и са

Издадено е разрешение за депортиране в България на учителките Жулиде Четин и Шейма Демирел от Турция, които се приютяват като бежанци в Германия и са държани на летището във Франкфурт в продължение на 36 дни.

Молбата на потърсилите убежище в Германия учителки по английски език Жулиде Четин и Шейма Демирел е отхвърлена от местните съдебни власти.

Четин и Демирел са пристигнали в Германия от Виетнам на 18 юни с български визи и ще бъдат депортирани в близките дни. Двете млади жени заявяват, че се притесняват да не ги сполети съдбата на учителите, които бяха екстрадирани в Турция и арестувани.

Двете учителки направили постъпки за германски визи във Виетнам, но след като получили отказ, потърсили съдействие от българско консулско представителство.

Жулиде Четин и Джейма Демирел твърдят, че в България нямат сигурност за живота си и, че тяхното депортиране противоречи на закона за международните права на човека.

„Първите 15 дни бяхме ограничени дори да излизаме на чист въздух. Свободата ни бе отнета. Три пъти ни водиха в съда, придружени от 5-6 полицаи и това се отрази много зле на нашата психика. Като резултат решиха да ни депортират. След 4-5 дни ще бъдем предадени на властите в България, в която никога не сме били, където дори нямаме пръстови отпечатъци и в която няма сигурност за нас. Въпреки всички представени доказателства, съдията заяви, че това е негово лично решение и приключи преписката без право на  обжалване“, твърди пред „Актив хабер“ 27-годишната Жулиде, която заминала за Виетнам преди 8 години. Тя е завършила Националния университет в град Хо Ши Мин, има диплома за преподавател по английски език.

Очаквайте още по темата

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Фетоджийки.. елате в БГ ви чекаме с паламарките..