Първи карантиниран влиза в съда по дело „50 бона за разходка“

Първи карантиниран влиза в съда по дело „50 бона за разходка“

Един обвинителен акт за нарушаване на карантината е внесен до този момент в Районния съд в Кърджали. Над 20 пък са наблюдаваните дос

Един обвинителен акт за нарушаване на карантината е внесен до този момент в Районния съд в Кърджали. Над 20 пък са наблюдаваните досъдебни производства за подобно нарушение, съобщиха за 24rodopi.com от районната прокуратура в областния град.
Кърджалиец ще влезе до дни в съда. Той е посочил, че ще прекара карантината си в крайградско село. Мъжът обаче бил спипан да обикаля из градини, където негови съселяни извършвали селскостопанска дейност.
Предвиденото в закона наказание по време на извънредното положение е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Както вече писахме, четири досъдебни производства са образувани само вчера в полицейските управления в Кърджали, Крумовград и Джебел за нарушаване на задължителна карантина. Двама мъже на 37 г. и 41 г. са били установени в областния град, след като са били поставени под 14-дневна карантина, чийто срок не е бил изтекъл. В Крумовград полицейски служители са засекли в това нарушение 59-годишен, а в Джебел – 19-годишен. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0