Първият сняг – след 15 ноември, но зимата – мека!

24rodopi.bg/Регион Приятното есенно време, с максимални температурите от 15 до 18 градуса, ще продължи почти до изборите за президент и парламент н

24rodopi.bg/Регион

Приятното есенно време, с максимални температурите от 15 до 18 градуса, ще продължи почти до изборите за президент и парламент на 14 ноември.

Прогнозата за 4 ноември е дори за 21 градуса в Кърджали.

Тази година първият сняг у нас ще падне в средата на ноември, прогнозират синоптиците. Те все пак отбелязват, че очакват мека зима.

Предстоящата зима ще бъде с неособено дълги студени периоди, през които обаче температурата ще стига до минус 20 градуса. Въпреки това очакванията на синоптиците са да е по-студено от миналата година.

„По-съществено застудяване, придружено от валежи от сняг в равнините, ще има най-вероятно след 15 ноември“, прогнозира климатологът Симеон Матев.

Повече сняг и здрав студ може да очакваме през декември и януари, а през втората половина на зимата времето ще е по-топло от обичайното.

„В планините ще се радват на достатъчно снежна покривка за практикуване на снежните спортове, а в равнините отново ще бъдем изненадани от снеговалежи посред зима“, добави Матев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

COMMENTS

WORDPRESS: 0