Първият камък бе положен – нов храм в Момчилград!(снимки)

Първият камък бе положен – нов храм в Момчилград!(снимки)

Първият камък на нов православен храм беше положен в Момчилград на специална церемония от Знеполския епископ Арсений, който е и викарий

Първият камък на нов православен храм беше положен в Момчилград на специална церемония от Знеполския епископ Арсений, който е и викарий на пловдивския митрополит Николай. На нея присъстваха кметът на общината Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, общински съветници, заместник-кметовете Айхан Осман и Гюлюзар Исмаил, жители и гости на Момчилград. Новият параклис ще бъде издигнат в християнския гробищен парк и ще носи името „Успение на Пресвета Богородица“.

„Честити сме, че в лицето на кмета на общината и местната общинска власт имаме верни сътрудници и приятели в общото дело. Благодарим Ви г-жо кмет за вашето отговорно съзнание и доброта, която проявявате към нас. В моето съзнание изникват думите на свети апостол Павел:


„Живейте доколкото е възможно в мир с всички човеци“. И ние църковната власт, и вие гражданската власт, доказваме това на дело, когато живеем в мир, в разбирателство едни към други. По този начин ние даваме пример“, заяви по време на церемонията епископ Арсений.

„В Момчилград християни и мюсюлмани от десетилетия живеят в мир и разбирателство. Ние споделяме както празниците си, така и несгодите. Важно е да винаги да пазим човещината и да се подкрепяме взаимно“, заяви Илкнур Кязим. Тя подари на епископ Арсений икона на св. Георги Победоносец като спомен от полагането на първия камък на параклиса.

Тази година общинските съветници в Момчилград гласуваха в общинския бюджет за 2021 година да бъдат предвидени 15 360 лева за изграждането на храма.

Очаквайте репортаж!

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0