Първа копка: Черноочене ще има нова автогара след 15 месеца!

Първа копка: Черноочене ще има нова автогара след 15 месеца!

Поредната строителна площадка на територията на община Черноочене беше открита в понеделник, преди редовното заседание на Общинския съв

Поредната строителна площадка на територията на община Черноочене беше открита в понеделник, преди редовното заседание на Общинския съвет. На първата копка за изграждането на нова модерна автогара в централното село присъстваха кметът на Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, представители на общинското ръководство, местни кметове, общественици, представители на фирмата изпълнител, проектанта и надзора на обекта.

Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа и ще облекчи потока на автомобили през центъра на селото, заяви кметът Айдън Осман.

Сградата на автогарата ще е на два етажа, с навес за пасажери, с два сектора – за заминаващи и за пристигащи автобуси, зони за техническо обслужване, както и с паркинг за автобуси и автомобили.

В сградата ще има и офиси на транспортни фирми, търговски обекти, заведения и други обслужващи помещения.

Реализацията на проекта е плод на 10-годишен труд на администрацията за създаване и цялостно благоустрояване на Черноочене, каза кметът. И подчерта, че проектът ще допринесе за създаването на комфорт на населението на централното село и периферните населени места.

Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца.

Идеята за изграждане на нова автогара е отпреди 10 години. Когато през 2012 г. започна изпълнението на проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в село Черноочене – център, още тогава кметът Айдън Осман беше заявил, че като дългосрочна перспектива ръководството на Община Черноочене обмисля върху покритата част на реката да бъде изградена нова автогара, като по този начин бъде улеснен престоят на преминаващите автобуси по главния път, който в бъдеще ще бъде един от основните европейски коридори.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0