Пълна тишина на "Маказа", и тази сутрин се минава безпроблемно!

Пълна тишина на „Маказа“, минахме безпроблемно, само с лични карти! Това пишат тази сутрин в групата ГКПП Маказа - трафи

Пълна тишина на „Маказа“, минахме безпроблемно, само с лични карти!
Това пишат тази сутрин в групата ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) пътуващи за Гърция за почивка или по работа.
Както вече 24rodopi.com писа и показа, на 1 юли всеки един премина през „Маказа“ въпреки съобщенията, че гръцките власти са изключили граничния пункт край Кирково от списъка с „вратите за свободно преминаване“. Дори вътрешният ми министър обяви, че на обяд пунктът ще бъде затворен.

Това не се случи, а късно снощи на ГКПП „Маказа – Нимфея“ още нямаха указания за спиране на потока или прилагане на изискване на QR код.
„Гръцките власти явно се лутат на кого да угодят, на ЕС и СЗО или на туристическия си бизнес? Мисля, че много скоро всички хотели ще са запълнени, щото инак ще има обесени политици…“, гласи един от коментарите в групата в социалната мрежа.

Полезната информация от ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα):
За пътуващите към ГЪРЦИЯ!!! Нови мерки за частни и обществени превозни средства до 12 юли – Разрешено е да се превозват трима пътници, вместо двама досега.
Новите мерки, които ще се прилагат за превозни средства, за частно и обществено ползване, съобщиха от Министерството на инфраструктурата и транспорта.
Мерките за превозните средства, ще останат в сила до 12 юли 2020 г.
По-специално за частни превозни средства:
– За леки автомобили за лична употреба (E.I.X.) до седем (7) места се разрешава превозването на трима (3) пътници повече от водача срещу два (2), които са валидни.
– За пътнически превозни средства за лична употреба (E.I.X.) осем (8) или девет (9) места е разрешено да превозва пет (5) пътници повече от водача, в сравнение с четири (4), които са били валидни.
Подобни разпоредби се прилагат за превозни средства с двойна кабина, за смесена употреба и микробуси.
За търговски превозни средства:
– За обществени пътнически превозни средства (E.D.X. TAXI, специален лизинг) и частни пътнически превозни средства (E.I.X.) с водач до седем (7) места, разрешен е превозът на три (3) пътници, сега на водача, срещу двама (2) в сила.
– За пътнически превозни средства с осем (8) или девет (9) места, за обществено ползване (E.D.X. Специален лизинг) и леки автомобили за лична употреба (E.I.X.) превозни средства с водача си могат да превозват пет (5) пътници сега на водача, срещу четири (4) в сила.
В горните случаи е изключително допустимо превишаването на лимита за пътници, при условие че в превозното средство, освен водача, са само родители с техните малолетни деца. В случай че децата са пълнолетни, тази помощ се определя чрез представяне на полицейско удостоверение или друг официален документ (паспорт или шофьорска книжка). Настоящият регламент се прилага и за частни превозни средства.
Какво се отнася за маските и глобите – Инструкции за климатици
Използването на защитна маска от пътниците и водача е задължително в горните случаи, свързани с търговски превозни средства.
За всяко нарушение на съответните разпоредби се налага глоба в размер на 150 евро както на водача на превозното средство, така и на пътниците.
Накрая се препоръчва използването на климатик с настройки, така че въздухът да не се рециклира в комбинация с отворени прозорци. В случай че се използва климатик, въздухът трябва да има вертикален поток, а не хоризонтален, за да не бъде насочен към лицата на пътниците. Във всеки случай се предпочита естествената вентилация с отворени прозорци.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0