Проф. Рачев: Септември ще става за море! Какъв коронавирус, дамата е с два конеца по себе си…

Проф. Рачев: Септември ще става за море! Какъв коронавирус, дамата е с два конеца по себе си…

Почти целият септември ще става за море, предстои само една малка промяна с облачета и леко захлаждане - на 19-ти. Това обяви климат

Почти целият септември ще става за море, предстои само една малка промяна с облачета и леко захлаждане – на 19-ти. Това обяви климатологът Георги Рачев пред Би Ти Ви.
„Тропични нощи се нарича, когато и сутрешните температури не падат под 20 градуса.
Лятото е най-дългият сезон в България. Все пак наближаваме есенното равноденствие и полъхът на есента се вижда по по-ниските сутрешни температури, няма го този задух, много е приятно.
Но с уговорката, че все пак не може да имаме очаквания като за времето в Гърция с „монтираното“ отгоре слънце и удължаване на сезона до октомври, както обясняваше министър Ангелкова“, каза климатологът.
Този път леко се различават американските и европейските прогнози и заложената температурна норма. Но при прогнозите и на двата центъра у нас ще е по-топло от нормите, обясни Рачев. Целият септември става за почивка, обобщи той.
„Октомври на почивка могат да ходят хора, за които горещото време е противопоказно.
Нашенци продължават на опашка с часове за почивка в Гърция. Тестът за COVID се превърна новата виза. Хората започнаха да се разделят на преболедували, позитивни и непозивитни. Това разделение е абсурдно. Какъв коронавирус на плажа? Дамата е с два конеца по себе си, толкова са банските й и сложила маска. Ненормална работа“, коментира проф. Рачев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0