Проф. Рачев: Идва голям студ, на 8, 9 и 10 март ще вали сняг

Проф. Рачев: Идва голям студ, на 8, 9 и 10 март ще вали сняг

Месец март има типични женски настроения. Скоро у нас идва голям студ. Това коментира в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев. С

Месец март има типични женски настроения. Скоро у нас идва голям студ. Това коментира в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев. Студеният фронт идва над Балканския полуостров от север.

Идната седмица – на 8-ми, 9-ти, 10-ти март, можем да очакваме сняг. Ботушите на къс старт и целият гардероб трябва да бъде отворен през месец март, предупреждава той.

Времето е много променливо, ще има и слънчеви дни, както сега. Можем да очакваме  нулеви или минусови температури през нощта и сутринта и рязко затопляне през деня, категоричен е той.

Много динамично време ще има през март. Глобално се очаква за месеца валежите да бъдат 80% от нормата. Температурата ще бъде в границите на нормалното, прогнозира още проф. Георги Рачев.

На снимките: Въпреки лошата прогноза, край на снега, който може да затвори пътища и да ядоса водачите на МПС: „Уж е почистено, но си потроших колата заради непочистeния път“. Снимките са от февруарския сняг

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0