Проф. Кантарджиев: 37 новозаразени, нали не ви плаша!

Проф. Кантарджиев: 37 новозаразени, нали не ви плаша!

1161 изследвания в последното денонощие, 37 нови положителни случая, нали не ви плаша – в характерния си стил се обърна към пр

1161 изследвания в последното денонощие, 37 нови положителни случая, нали не ви плаша – в характерния си стил се обърна към присъстващите в редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.
Най-много новозаразени има в София – 23. Нов случай на COVID-19 e регистриран и в Смолян. „В Смолян нещата вървят към намаляване на случаите“, подчерта проф. Кантарджиев.
Трима са починали за денонощието – двама в Ямбол и един в София.
2174 са общо потвърдените случаи на коноравирус у нас, активните са само 1497.
„Доста хора от излекувалите се отделят още от вируса. Не можем да си позволим да ги пуснем в обществото“, разкри проф. д-р Кантарджиев.
„Вече 70 дни Щабът съобщава данните за коронавируса. Наблюдават се проблеми. Като най-възрастен от Щаба, мога да кажа, че когато заплахата е овладяна доста специалисти се изказват“, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести. Според него коронавирусът е по-страшен от ебола.
„Не сме плашели никого с анализа, който правихме. В нашата страна заболелите и починалите са по-малко. Някой може да каже, че не правим тествания. Но според данните правим достатъчно за нашия ресурс“, допълни проф. Кантарджиев.
„Мерките не бяха драконовски. Нямаше забрана за излизане – да си купиш хляб и сирене. Мерките не бяха строги, но бяха навреме“, категоричен бе той.

„Не трябва да правим така, че да се удавим на края на Дунава“, изтъкна известният епидемиолог.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0