Проф. д-р Тодор Черкезов: Горд съм с лекарите и целия персонал!

Проф. д-р Тодор Черкезов: Горд съм с лекарите и целия персонал!

„В Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали в момента се лекуват четирима пациенти с коронавирус.

„В Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали в момента се лекуват четирима пациенти с коронавирус. Първият оздравял вече е изписан. Има един в тежко състояние в отделението по реанимация, на апаратна вентилация. Останалите трима са в добро състояние“, обяви пред екип на 24rodopi.com директорът на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов.
„В тези дни аз съм изключително горд с лекарите и персонала на лечебното заведение. Те показаха единство, професионализъм, показаха, че не са парализирани от страха“, допълни медикът.


Лечебното заведение се радва на множество дарения.
„Бих искал да подчертая за дарението на народния представител Делян Пеевски, което се изразява в закупени и вече доставени респиратори за пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение. Но така също и в парични средства, с които е подпомогнал лечебното заведение. Не бих искал да подмина Община Кърджали и Община Крумовград, Нешо Миронов от Бяла Слатина, наш съгражданин, живеещ там и още много фирми, институции и граждани. Имената на всички дарители до момента са качени на сайта на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“.
Най-трогателният жест обаче е на две деца от Средно училище „Отец Паисий“.
Първокласникът Петър Стойчев, дарил на болницата 85 лв. от своите лични спестявания, и 14-годишната Бесте Бербер-дала 100 лева от стипендията си.
След като приключи епидемията от коронавирус, лечебното заведение е решило да направи пълен отчет на даренията пред обществеността.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0