Протестно шествие и блокада в Момчилград заради завода за торове!

Протестно шествие и блокада в Момчилград заради завода за торове!

Протестно шествие се подготвя в Момчилград срещу замърсяването на въздуха от страна на предприятие за преработка на птича тор. Това обя


Протестно шествие се подготвя в Момчилград срещу замърсяването на въздуха от страна на предприятие за преработка на птича тор. Това обявиха самите организатори. Те се събират днес в 10 часа в централната част на родопския град. Планирали са и блокиране на пътя за „Маказа“ и Крумовград.

Както вече писахме, коминът на предприятието за обработка и производство на органична тор край село Багрянка е източникът на задушливата миризма, която от дни се усеща в Момчилград. Това са констатирали експерти, извършили проверка миналия петък по заповед на кмета Илкнур Кязим.

Припомняме, че жители на родопския град сигнализираха за силна задушлива миризма на птича тор и амоняк, която се усеща от петък в града, особено в сутрешните часове.

Метеорологичните условия към момента пък са спомогнали за разпространението на миризмата към Момчилград и образуването на температурна инверсия.

Сигнализирана е Екоинспекцията в Хасково за възникналото замърсяване, като е поискано да се извърши незабавна проверка на съоръженията на предприятието с цел установяване на ефективността на съоръженията за пречистване на въздуха. 

Новината+: Започна протестът „Не се диша в Момчилград“ – четете тук

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0